dilluns, 20 d’octubre del 2014

Monolith Kamado, el "Rolls Royce" del Slow Cooking

Monolith Kamado està considerat com el "Rolls Royce" del Slow Cooking ja que presenta uns avantatges envers altres sistemes de cuina amb foc com ara les graelles o les barbacoes. Us presentem quins són:

Materials de construcció:

Estan fetes amb ceràmica d'alta resistència a la temperatura, són molt refrectàries i aïllants. No s'oxiden ni s'esquerden i es pràcticament eterna si s'utilitza correctament.

Combustible:

S'utilitza exclusivament carbó vegetal de bona qualitat, per això no pot haver contaminació amb sabors estranys. Genera poca cendra i dura molt més que les briquetes i la llenya.

Seguretat:

Al treballar sempre tancades, no hi ha possibilitat de cremades amb flames o espurnes i es pot utilitzar durant tot l'any, independentment de la normativa anti incendis.

Neteja:

Les cendres resten al cendrer, que es pot netejar fàcilment. Com que només genera una columna de fum blanc, si s'utilitzen encenalls de llenya humida per fumar, es poden col·locar a qualsevol lloc extern, terrasses, porxos, balcons, etc. Si visiteu la web argentina, podreu veure com utilitzen aquesta qualitat com a reclam.

Respecte amb el medi ambient:

Monolith Kamado es el més ecològic del sistemes de cuina amb foc, respectant al màxim l'entorn.

Versatilitat:

Estem davant d'una eina de cuina molt versàtil i funcional. Així, la podem fer servir com a barbacoa, per rostir, com a forn de Llenya, fumador, wok, olla ferroviària i per fer potatges, pa, rebosteria, etc.

Avantatges gastronòmics i exclusives:

Amb la Monolith Kamado el menjar no es reseca i queda més gustós, sucós i tendre. D'altre banda, podem regular la temperatura d'una forma més precisa, amb rangs que van dels 800C als 3900C. Finalment, com que són molt econòmiques i eficaces, les càrregues de carbó duren desenes d'hores.


 Kamado vs barbacoa

BARBACOA
MONOLITH KAMADO
Aventatges
Existeixen diferents formes i tamanys.
Permeten fumar i cuinar lentament tot i que amb limitacions.
S'encenen en 30 minuts.
Fàcils de desplaçar.

PVP: 60 - 800€
Així, la podem fer servir com a barbacoa, per rostir, forn de Llenya, fumador, wok, olla ferroviària i
per fer potatges, pa, rebosteria, etc.
S'encenen en 15 minuts.
Presenta el millor control de les temperatures.
No cremen ni fan fum quan es cuina.
Són molt netes i segures, no s'oxiden.
Són longeves com un forn de llenya.
En alguns països europeus existeix una legislació específica per balcons i urbanitzacions.

PVP: 600 - 8000€
Desventatges
Risc de cremadures si es toca el metall, irradien molta calor i el control de la temperatura es limitat en precisió i temps.
Són les més brutes.
La gamma baixa s’oxida amb facilitat.
Donada la seva versatilitat necessiten d'un aprenentatge previ per aprendre a controlar els tiratges i les temperatures.
Són pesades.


r, per la circulació dels gasos i el fum, per la ceràmica i pel tipus de combustió.
Suculència
Es produeix una important pèrdua de suculència per la falta
d'aïllament i poder refractari. Exigeix més calor per cuinar.
Presenta la menor pèrdua de sucs de tots els sistemes, degut a l'aïllament i la capacitat refractària de la ceràmica.
La circulació lenta de l'aire fa que requereixi menys calor
total.
Rang de
 temperatures
Arriben als 3500C, tot i que lo normal es que es
mantingui a + ó - 2500C.
No són eficients per mantindre i/o controlar les temperatures.
Els temps de cocció són més curts.
Es pot cuinar des de 550C fins a 4000C.
La temperatura es manté estable durant més de 15-20 hores.

Atres entrades sobre Monolith Kamado:


Què és Monolith Kamado

Monolith Kamado Barcelona
Carles Jordà Pascó
661902045
kakujorda@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada