dilluns, 6 d’octubre del 2014

Monolith kamado i Cava Recaredo a l'Hotel Royal


El pasat 29 de setembre, Monolith Kamado de la mà de Caves Recaredo va participar en la presentació d' Exclusives Barcino, una línia de productes gastronòmics d'alta qualitat que Barcino Selecció Gastronòmica ofereix als seus clients dins l'àmbit de la restauració.



L'esdeveniment, amb una gran assistència de públic, es va celebrar a la terrassa de l'Hotel Royal, situat al Passeig de Gràcia de Barcelona.



Exclusives Barcino va ser presentada com una acurada selecció de vins i delicatessen, un assortiment selecte de les millors denominacions d'origen que permeten assaborir i gaudir des dels productes més tradicionals als més innovadors.

Com a participant d'aquest esdeveniment, Monolith Kamado va ser l'encarregada de l'elaboració del càtering, comptant en aquesta ocasió amb la col·laboració de dos grans chefs, John Lorente del Restaurant La Serreteta, de València i Michailmr Tsigards del Restaurant La Paloma, de Palma de Mallorca.

Aquests dos grans mestres de la cuina i el seus coneixements i experiència cuinant amb la Monolith Kamado, ens van permetre de gaudir d'un menú exquisit i original que va constar de plats elaborats amb peix, carn i marisc. L' oferta gastronòmica va ser variada.

Les carns fredes, rosbif de vedella de Petra Mora, presa ibèrica i cap de llom, van ser cuinades a baixa temperatura i fumades amb estelles de llenya de noguer humitejada amb cava Recaredo. Dins l'oferta de les carns calentes, cal destacar la cansalada ibèrica cuinada durant 7 hores a 90 graus i fumada amb dogues (parts de fusta que formen la bota de vi) de roure de les botes de les Caves Recaredo. Un cop freda i tallada, va ser escalfada durant deu minuts a 100 graus. Totes les carns van ser servides amb salsa Chutney picant, salsa agre-dolça de magrana borda i wasabi de coco. La presa ibérica va ser servida amb una salsa de caparres i trufa.


El menú degustació també va constar de plats elaborats amb peix, tots ells cuinats durant 7 minuts a 55 graus i fumats amb estelles de llenya de cirerer i pomera humitejades amb cava Recaredo. El salmó, prèviament marinat durant 24 hores i adobat durant 24 hores més, amb mostassa, mel, aceto balsàmic, sal, pebre, sucre moreno i fines herbes, presentava una textura innovadora i sabor deliciós. Tanmateix, el peix mantega i la llampuga, només marinats amb salsa amb crema de parmesà i remolatxa, emulsió de wasabi i fresa de peix, o el peix mantega, adobat amb gingebre, fruita de la passió, sal, pebre i sake, van ser la delícia dels comensals.


El marisc, ostres fresques i musclos, van ser cuinat durant 7 minuts a 55 graus i fumats amb estelles de llenya de fruiters humitejades amb cava Recaredo i acompanyats d'una salsa de wasabi de coco i gingebre, fulla de llima i espinacs, una salsa “pipirrana” i un “ceviche” peruà amb cítrics.


Cal destacar la presencia d'un plat anomenat "Yucca Fals Carbó" que com el seu nom indica, l’aspecte final es molt similar al carbó utilitzat per fer brases. El plat estava elaborat amb Yucca precuinada amb un fumet de peix i tenyida amb tinta de sèpia i posteriorment fumada a baixa temperatura amb estelles de pomera humitejats amb cava Recaredo, servides amb oli d'oliva, sal maldon i pebre vermell de la Vera.
El menú va ser acompanyat per una gran varietat de vins i caves d’alta qualitat representats per Exclusives Barcino durant la seva presentació. 

L'esdeveniment va comptar amb la presència de Cava Recaredo, Oller del Mas, Celler de l'Era, Mas d'en Blei, Jordi Oliver Conti, Viñas del Jaro i la Compañia Bodeguera de Valenciso.



Monolith Kamado Barcelona agraeix profundament a Caves Recaredo i en especial al Sr. Ferran Junoll, per haver-nos ofert la possibilitat de col·laborar conjuntament en aquest esdeveniment gastronòmic.


Podeu veure fotos de l'esdeveniment a l'Àlbum fotos Monolith Kamado i caves Recaredo.



Monolith Kamado Barcelona
Carles Jordà Pascó
661902045
kakujorda@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada