Monolith Kamado està considerat com el "Rolls
Royce" del Slow Cooking ja que presenta uns avantatges envers altres
sistemes de cuina amb foc com ara les graelles o les barbacoes. Us presentem
quins són:
Materials de construcció:
Estan fetes amb ceràmica d'alta resistència a la
temperatura, són molt refrectàries i aïllants. No s'oxiden ni s'esquerden i es pràcticament eterna si s'utilitza correctament.
Combustible:
S'utilitza exclusivament carbó vegetal de bona
qualitat, per això no pot haver contaminació amb sabors estranys. Genera poca
cendra i dura molt més que les briquetes i la llenya.
Seguretat:
Al treballar sempre tancades, no hi ha possibilitat
de cremades amb flames o espurnes i es pot utilitzar durant tot l'any, independentment
de la normativa anti incendis.
Neteja:
Les cendres resten al cendrer, que es pot netejar
fàcilment. Com que només genera una columna de fum blanc, si s'utilitzen
encenalls de llenya humida per fumar, es poden col·locar a qualsevol lloc extern,
terrasses, porxos, balcons, etc. Si visiteu la web argentina, podreu veure com
utilitzen aquesta qualitat com a
reclam.
Respecte amb el medi ambient:
Monolith Kamado es el més ecològic del sistemes de
cuina amb foc, respectant al màxim l'entorn.
Versatilitat:
Estem davant d'una eina de cuina molt versàtil i
funcional. Així, la podem fer servir com a barbacoa, per rostir, com a forn de
Llenya, fumador, wok, olla ferroviària i per fer potatges, pa, rebosteria, etc.
Avantatges gastronòmics i
exclusives:
Amb la Monolith Kamado el menjar no es reseca
i queda més gustós, sucós i tendre. D'altre banda, podem regular la
temperatura d'una forma més precisa, amb rangs que van dels 800C als
3900C. Finalment, com que són molt econòmiques i eficaces, les
càrregues de carbó duren desenes d'hores.
Kamado vs barbacoa
BARBACOA
|
MONOLITH KAMADO
|
|
Aventatges
|
Existeixen diferents formes i tamanys.
Permeten fumar i cuinar lentament tot i que amb limitacions. S'encenen en 30 minuts. Fàcils de desplaçar. PVP: 60 - 800€ |
Així, la
podem fer servir com a barbacoa, per rostir, forn de Llenya, fumador, wok,
olla ferroviària i
per fer potatges, pa, rebosteria, etc. S'encenen en 15 minuts. Presenta el millor control de les temperatures. No cremen ni fan fum quan es cuina. Són molt netes i segures, no s'oxiden. Són longeves com un forn de llenya. En alguns països europeus existeix una legislació específica per balcons i urbanitzacions. PVP: 600 - 8000€ |
Desventatges
|
Risc de cremadures si es toca el metall, irradien
molta calor i el control de la temperatura es limitat en precisió i temps.
Són les més brutes. La gamma baixa s’oxida amb facilitat. |
Donada la seva versatilitat necessiten d'un
aprenentatge previ per aprendre a controlar els tiratges i les temperatures.
Són pesades. |
r, per la circulació dels
gasos i el fum, per la ceràmica i pel tipus de combustió.
|
||
Suculència
|
Es produeix una important pèrdua de suculència
per la falta
d'aïllament i poder refractari. Exigeix més calor per cuinar. |
Presenta la menor pèrdua de sucs de tots els
sistemes, degut a l'aïllament i la capacitat refractària de la ceràmica.
La circulació lenta de l'aire fa que requereixi menys calor total. |
Rang de
temperatures |
Arriben als 3500C, tot i que lo normal
es que es
mantingui a + ó - 2500C. No són eficients per mantindre i/o controlar les temperatures. Els temps de cocció són més curts. |
Es pot cuinar des de 550C
fins a 4000C.
La temperatura es manté estable durant més de 15-20 hores. |
Atres entrades sobre Monolith Kamado:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada